Waarom heeft mijn baby een bijtspeeltje nodig?

Denk jij dat een bijtspeeltje gewoon maar een zoveelste ding is dat babywinkels jou willen aansmeren? Denk jij dat jouw baby geen bijtspeeltje nodig heeft? Think again!
Een bijtspeeltje heeft 2 functies: het is om op te bijten en het is om mee te spelen. Hieronder leg ik beide functies iets meer in detail uit.

1. Bijten

Als je baby volop tandjes begint te krijgen, sta jij wellicht voor moeilijke dagen en/of nachten. Leon was een echte held in tandjes krijgen. Hij kreeg ze altijd per twee, maakte koorts, had rode billetjes en weende bijna non-stop. Bijna, want wanneer ik hem een bijtspeeltje gaf, begon hij daar meteen op te knabbelen en dat verlichtte zijn pijn.

Tandjes krijgen kan echt enorm veel pijn doen, want die tandjes moeten letterlijk een gaatje maken in het tandvlees om erdoor te kunnen komen. Knabbelen op een bijtspeeltje verzacht die pijnlijke druk op het tandvlees.

Wist je trouwens dat je een bijtspeeltje in de koelkast kan leggen? Een koud bijtspeeltje zorgt voor meer pijnverlichting dan eentje op kamertemperatuur. Ook onze handgemaakte bijtspeeltjes kunnen in de koelkast!

2. Spelen

Uiteraard zijn bijtspeeltjes in de eerste plaats bedoeld om de pijn van doorkomende tandjes te verzachten. Maar ze hebben ook een enorme waarde tijdens het spelen. Het stimuleert namelijk verschillende belangrijke aspecten van je baby. Ik som ze even op:

  1. de grijpreflex (vastpakken)
  2. de oog-handcoördinatie (vastpakken en volgen met oogjes)
  3. de sensorische zintuigen (voelen, zien en horen)

Een bijtspeeltje is dus echt niet een zoveelste dingetje voor je kind. Het is oprecht een zinvol item om in huis te hebben!
Bekijk onze volledige collectie bijtspeeltjes en kies je favorietje hier.

Liefdevolle groetjes
Sofie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *