Welkom bij Mie maakt!

Veiligheid

Veiligheid voor jezelf en vooral voor je kleintje is van uitermate belang. Dat weten wij als ouder ook. Daarom geven wij graag een extra woordje uitleg over hoe wij ervoor zorgen dat onze producten veilig zijn voor jouw kleintje en jezelf!

Gekeurd voor de Europese markt

De kralen die wij gebruiken in onze producten werden goedgekeurd voor de Europese markt en voldoen dus aan alle Europese eisen. Dat wil zeggen dat wij dus niet zomaar eender waar onze kralen kopen. Wij werken steeds met leveranciers die ons de juiste attesten kunnen voorleggen, zodat wij 100% zeker weten dat de kralen goedgekeurd zijn voor de Europese markt.

Natuurproduct

Onze kralen zijn een natuurproduct! Klinkt raar, want bij siliconen kralen denk je niet meteen aan de natuur, maar toch is het zo. De siliconen ontstaan door een verbinding van silicium- en zuurstofatomen. Het heeft absoluut niets te maken met de siliconen die je gebruikt in de badkamer of keuken om iets af te kitten. 😉

100% niet giftig – 100% voedselveilig

Als je weet hoe onze kralen gemaakt worden én dat ze gekeurd werden voor de Europese markt, dan wil dat zeggen dat je er zeker van mag zijn dat deze 100% voedselveilig zijn en dus niet giftig. Dit houdt in dat ze vrij zijn van chemische stoffen zoals plastic (PVC en BPA), lood en weekmakers (Ftalaat).

Opgelet: het is niet omdat onze kralen 100% voedselveilig zijn dat deze gemaakt zijn om te consumeren.

Geur- en smaakloos

Onze kralen worden niet behandelt met geur- of smaakstoffen om ze aantrekkelijker te maken. Ze zijn dus volledig geur- en smaakloos. Wat dat betreft zijn ze dus ook geschikt voor kindjes met voedselallergieën.

Niet poreus, dus er hechten zich geen bacteriën

Door hun gladde oppervlakte, kunnen er zich geen bacteriën hechten aan de kralen. Het kan dus geen kwaad om je kleintje er lang op te laten sabbelen of bijten.

Uiteraard  is het nog altijd van belang dat je de creaties steeds goed onderhoudt. Hoe je dit doet staat op het kaartje met de gebruiksvoorschriften dat je meekrijgt bij elke creatie die je koopt, maar vind je ook op onze webshop bij de afzonderlijke producten.

Recycleerbaar en duurzaam

Doordat onze kralen geen chemische stoffen bevatten, zijn ze ook makkelijk recycleerbaar. Bovendien zijn ze erg duurzaam, want mits het correcte gebruik en onderhoud kunnen ze enorm lang meegaan. We verwijzen hier opnieuw naar de gebruiksvoorschriften die krijgt bij je aankoop maar die je ook op de webshop kan vinden.

Veiligheidscertificaat

Zoals je merkt, weten we echt waarmee we bezig zijn. We kennen onze producten en werken enkel met degelijke leveranciers. Maar, daar houdt het niet op. Want hoe goed en veilig onze kralen ook mogen zijn, wij moeten ook veilige creaties maken.

Om dat te kunnen garanderen, hebben wij dit uiteraard geleerd. Wij kennen verschillende veilige technieken om creaties mee te maken. Wij houden echter vast aan een techniek die volgens ons het meeste stabiliteit geeft en die voor ons het beste werkt.

Bovendien volgden wij een veiligheidscursus. Hier leerden we aan welke eisen bepaalde creaties moeten voldoen en welke testen diezelfde creaties moeten kunnen doorstaan. Wij legden hiervoor zelfs een examen succesvol af waardoor wij een veiligheidscertificaat op zak hebben.

Ben je er toch nog niet van overtuigd dat wij er alles aan doen om veilige creaties af te leveren of heb je nog vragen, neem dan zeker contact met ons op via het contactformulier!