Welkom bij Mie maakt!

Dit zijn wij

Hoi! Ik ben Sofie en ik ben het gezicht achter Mie maakt. Ik heb 13 jaar als leerkracht in het secundair onderwijs gestaan en naarmate de jaren voorbij gingen, had ik het gevoel er altijd heel veel energie in te steken en er steeds minder voor terug te krijgen. Ik had daarom nood aan iets waarin ik mijn liefde kon steken en waarvoor ik ook liefde zou terug krijgen. Ik maakte kennis met The Pink Side Academy en zo ontdekte ik handgemaakte creaties met siliconen kralen. Ik vond helemaal mijn ding in het maken van creaties voor baby’s. Elke ouder wil namelijk het beste voor zijn/haar kind en dat willen wij ook! Ik had mijn ding gevonden en ik begon al snel te dromen en die droom werd sneller dan verwacht werkelijkheid.

Nu maak ik allerlei creaties voor jong en ouder. Elke creatie maak ik met heel veel liefde en plezier, ik controleer of ze veilig en stevig zijn en ik fotografeer ze. Ik zorg er ook voor dat bestellingen gemaakt worden en zo snel mogelijk verzonden worden. Daarbovenop verzorg ik de boekhouding, de webshop en onze sociale media. Het is misschien makkelijker om te zeggen dat ik Mie van Mie maakt ben, want ik doe (bijna) alles eigenlijk… De fijne reacties van klanten achteraf: dat is exact waarvoor ik het doe!

Sinds 2013 ben ik samen met Kris en sinds 2016 zijn wij gelukkig getrouwd. Kris is mijn steun en toeverlaat. Hij is diegene die mij al vanaf het prille begin steunt met het “Mie maakt”-idee en die mij ook de spreekwoordelijke schop onder mijn kont geeft als ik het nodig heb. Tegelijk zorgt hij er ook voor dat alles goed verloopt. Dit wil zeggen dat hij de rekeningen regelmatig controleert en dat hij de sociale media posts inplant. Bovendien is hij gekend met alle creatietechnieken zodat hij kan inspringen en mee kan creëren indien nodig. Aangezien Kris ook enorm creatief is, staat hij ook altijd klaar om zijn eerlijke mening te geven over nieuwe ontwerpen.

In 2018 kregen wij een zoontje, Leon. Hij is ons kleine (of grote) monstertje. Een echte wervelwind en dus vaak heel vermoeiend, maar tegelijk ook een enorme knuffelaar. Hij is een spiegel voor zowel mezelf als voor Kris. Soms is het moeilijk om hem in te schatten, want hij kan enorm gevoelig zijn over dingen waar wij niet bij stilstaan en waarover hij dus letterlijk wakker ligt. Leon is hoe dan ook een ventje dat hier doodgraag gezien wordt, met alles erop en eraan. #sorrynotsorry

Sneezy is onze kat. Eigenlijk is ze mijn kat, want ze was er al voor ik Kris leerde kennen en dus ook voor Leon kwam. Zij werd geboren in april 2013 en is echt een geval apart. Ze heeft echt haar eigen gewoontes en streken. En hoewel ze heel erg bang is voor vreemden, is ze super gehecht aan ons. Elke avond kruipt ze bij ons op de zetel en als we gaan slapen, gaat ze mee. Een heerlijk beestje die me ook komt troosten als ik huil. Op die manier past ze perfect in ons gezin, want ook zij leeft met buikgevoel.

Samen wonen wij op een gezellig verkeersvrij plein tussen het station en het centrum van Herentals. Dat was destijds een weloverwogen keuze waar we nog geen seconde spijt van hebben! Wij zijn vaak echte huismussen, dus ons huis moest echt in orde zijn. Uiteraard gaan we als gezin ook graag weg. In dat geval kiezen we ervoor om te gaan geocachen of om een dierentuin te bezoeken. Bij slecht weer kiezen we al eens voor een binnenspeeltuin zodat Leon zijn energie kwijt kan zonder het huis af te breken 😉 Onze vakanties zijn tegenwoordig ook meer afgestemd op Leon. Daar waar we vroeger eerder kozen voor cultuur, wellness en bourgondische reizen, kiezen we nu voor reizen met meer activiteiten op maat van Leon.

Zoals je merkt, zijn wij eigenlijk ook maar een gewoon gezin. Wij zijn wel mensen die onze dromen willen nastreven. Dat Mie maakt een droom was die werkelijkheid is geworden, is dan ook iets waar we allebei super fier op zijn.

Of wij nog dromen hebben? Uiteraard! Maar we kunnen natuurlijk niet alles tegelijk en we willen niet alles zomaar prijsgeven hier…

Wil je nog meer over ons te weten komen of onze avonturen als gezin volgen? Wij delen hierover regelmatig op onze sociale media. Volg ons dus zeker!

Heb je een opmerking of een vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren!