Hoe weet ik of de gebruikte materialen in een bijtspeeltje veilig zijn?

Jammer genoeg weet je dit eigenlijk nooit. 🫣 Hiervoor moet je vertrouwen op de maker ervan. Wat je dus kan doen is de producent bevragen. Als deze duidelijk kennis van zaken heeft en niet twijfelachtig overkomt, dan kan je ervan uitgaan dat het in orde is.

Komt de producent niet echt zelfzeker over, dan is er wellicht iets mis… 😬

Om je op weg te helpen, hieronder alvast enkele vragen die je zou kunnen stellen (alsook ons antwoord).

Meer lezen

5 tips om de vormgeving van het bijtspeeltje te controleren

Wij zijn helemaal fan van bijtspeeltjes en zijn volop bezig om nieuwe modellen uit te werken. Je zag ze misschien al passeren op onze social media?

Een bijtspeeltje kan dan ook meer zijn dan enkel een klassieke ring, maar het moet nog wel altijd veilig zijn. Ik deel dan ook graag 5 tips om te controleren of de vormgeving ervan veilig is.

Meer lezen

3 tips om vol vertrouwen een bijtspeeltje te kopen.

Als je een doos cornflakes koopt in de winkel, vertrouw je er op dat die cornflakes eetbaar is. Je stelt je daar geen vragen bij, want je vertrouwt de winkel én de fabrikant. Datzelfde vertrouwen moet er ook zijn als je een bijtspeeltje koopt voor je baby, want je wil enkel het beste voor je baby. Daarom deel ik 3 tips zodat jij vol vertrouwen een bijtspeeltje kan kopen.

Meer lezen

Valentijn

Valentijn staat bij ons ook bekend als liefjesdag en daar hebben we goede redenen voor!
1) Ten eerste klinkt het beter. Eerlijk, Valentijn klinkt zo klef en eigenlijk hoeft het dat helemaal niet te zijn!
2) Ten tweede zegt het meteen waarvoor het staat: het is de dag van liefjes of de dag om extra lief te zijn voor jezelf en anderen.
3) Ten derde: liefjesdag is niet enkel voor koppels, maar voor iedereen die je graag hebt.

Meer lezen

Kralenadvies

De juiste kraal kan echt het verschil maken!

Soms is het moeilijk om te kiezen, soms gaat dat helemaal vanzelf. Vaak hangt het af van onze gemoedstoestand of gewoon van ons karakter. Sommige mensen zijn gewoon beter in keuzes maken dan anderen. En dat is helemaal oké. Ons kralenadvies is er namelijk voor iedereen. Wij bieden namelijk drie verschillende opties aan wat betreft ons kralenadvies en ze zijn allemaal gratis…

Meer lezen

Cadeautjes

December is cadeautjesmaand: de Sint komt langs, het is Kerst en met wat geluk is er ook nog een verjaardag te vieren. Wij hebben alvast geluk en vieren drie keer feest die maand. Of we dat leuk vinden? Uiteraard zijn feestjes leuk, maar alles zo kort op elkaar in slechts 31 dagen… Het is soms te veel van het goede en geloof mij, ik kan het weten.

Wat koop je ook altijd? Welk cadeau is leuk en/of nuttig? Waarmee zal echt gespeeld worden, wat zal echt gebruikt worden? Ik probeer mijzelf die vraag echt te stellen alvorens iets te kopen. Zo kocht ik ooit samen met mijn zus enkele boekenkasten voor ons vader. Een maand voor Kerst werden ze gehaald én geïnstalleerd. Dat was praktisch, hij had er nodig, dus een topcadeau toen!
Voor mijn schoonmoeder kocht ik ooit een kookboek van Jeroen Meus, gesigneerd op de boekenbeurs. Ook ruim op voorhand, maar ze was er -als superfan- wel héél blij mee en dat is wat je wil.

Meer lezen

Waarom heeft mijn baby een bijtspeeltje nodig?

Denk jij dat een bijtspeeltje gewoon maar een zoveelste ding is dat babywinkels jou willen aansmeren? Denk jij dat jouw baby geen bijtspeeltje nodig heeft? Think again!
Een bijtspeeltje heeft 2 functies: het is om op te bijten en het is om mee te spelen. Hieronder leg ik beide functies iets meer in detail uit.

Meer lezen

Veilige speenkoordjes: 5 dingen die jij moet weten!

Speenkoordjes worden ook wel ‘speenketting’, ‘tutjeskoord’ of ‘tuttenketting’ genoemd. Hoe je het ook wil noemen, je vindt ze in alle kleuren, maten en vormen, maar maakt een speenkoord nu precies veilig? In deze blog vertel ik 5 dingen die jij moet weten over veilige speenkoordjes!

Meer lezen

6 dingen die jij moet weten over siliconen kralen

Siliconen kralen worden in bijna al onze handgemaakte producten gebruikt. Vaak zijn mensen hier niet erg mee bekend en onbekend is onbemind. Maar dat stopt hier! Als jij ‘siliconen’ hoort, denk je wellicht eerst aan de siliconen voegen rond je sanitair en niet aan kralen die aan babyaccessoires zitten… Dat is niet erg, deze blog is er om jouw te leren dat wij een compleet ander soort siliconen gebruiken. De siliconen die wij gebruiken zijn helemaal veilig! Daarom is het belangrijk om even zes weetjes te delen over de siliconen kralen die wij gebruiken.

Meer lezen