Hoe weet ik of de gebruikte materialen in een bijtspeeltje veilig zijn?

Jammer genoeg weet je dit eigenlijk nooit. 🫣 Hiervoor moet je vertrouwen op de maker ervan. Wat je dus kan doen is de producent bevragen. Als deze duidelijk kennis van zaken heeft en niet twijfelachtig overkomt, dan kan je ervan uitgaan dat het in orde is.

Komt de producent niet echt zelfzeker over, dan is er wellicht iets mis… 😬

Om je op weg te helpen, hieronder alvast enkele vragen die je zou kunnen stellen (alsook ons antwoord).

Zijn de siliconen kralen voedselveilig?

Alle kralen die wij in onze creaties voor baby’s gebruiken zijn 100% voedselveilig. Om dat te kunnen garanderen werken wij enkel samen met gecertificeerde groothandels die enkel kralen verkopen die goedgekeurd werden voor de Europese markt. Meer over onze leveranciers kan je hieronder nog lezen!

Bevatten de siliconen kralen schadelijke stoffen zoals ftalaten, BPA, PVC en lood?

Onze siliconen kralen bevatten geen schadelijke stoffen, anders zouden ze niet voedselveilig zijn en zouden ze niet goedgekeurd zijn voor de Europese markt. Wil je meer lezen over de veiligheid van onze siliconen kralen? Dat kan hier.

Worden er acryl (plastic) kralen gebruikt in de bijtspeeltjes?

Wij gebruiken in onze bijtspeeltjes enkel siliconen kralen die voedselveilig zijn en werden goedgekeurd voor de Europese markt. De houten kralen die wij gebruiken zijn van beukenhout, omdat deze houtsoort niet splintert en daarom dus ook veilig zijn voor je baby. Kralen die van andere materialen gemaakt werden, gebruiken wij niet. 

Worden er houten kralen gebruikt in de bijtspeeltjes?

Wij gebruiken enkel onbehandelde beukenhouten kralen. Deze houtsoort heeft de eigenschap niet te splinteren en is daarom dus veilig om te gebruiken voor je baby.

Behandelen jullie de houten kralen?

Nee, wij behandelen geen enkel houten element. Houten kralen, ringen of bijtspeeltjes worden niet vernist of behandelt op welke manier dan ook. Dit zou de voedselveiligheid in het gedrang brengen. Wil jij ze zelf een langere levensduur geven? Dat kan door ze in te smeren met een klein beetje natuurlijke olie. Dit kan er voor zorgen dat het hout hierdoor een beetje donkerder wordt, maar dat trekt ook wel weer deels weg als de olie goed in het hout getrokken is. Wij adviseren om dit te doen als je kindje aan zijn nacht begint.

Enkele voorbeelden van een natuurlijke olie zijn kokosolie en olijfolie. Jij weet zelf best welke olie je hiervoor kan gebruiken, want jij bent op de hoogte van eventuele allergieën van je kindje.

Kan je mij laten weten waar jij je kralen aankocht?

Wij kopen onze kralen bij gecertificeerde groothandels uit België en Nederland. Op die manier kunnen wij steeds vlot communiceren met hen en houden we alles zo lokaal mogelijk.
Onze groothandel in België is Tuttercare.
Onze groothandel in Nederland is Hugs & things.

Wij doen er echt alles aan om te werken met veilige materialen en om voor jouw baby een veilig bijtspeeltje te maken. 💛

Liefdevolle groetjes
Sofie 😘

Pssst… 🤫 Wist je dat wij verschillende bijtspeeltjes in ons assortiment hebben? Bijtfiguren, bijtringen, speelballen hebben we al in ons assortiment en sowieso komen er nog aan!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *