5 tips om de vormgeving van het bijtspeeltje te controleren

Wij zijn helemaal fan van bijtspeeltjes en zijn volop bezig om nieuwe modellen uit te werken. Je zag ze misschien al passeren op onze social media?

Een bijtspeeltje kan dan ook meer zijn dan enkel een klassieke ring, maar het moet nog wel altijd veilig zijn. Ik deel dan ook graag 5 tips om te controleren of de vormgeving ervan veilig is.

  1. Het bijtspeeltje moet voldoende groot zijn. Een te klein bijtspeeltje zou ingeslikt kunnen worden. Daarom moet het bijtspeeltje groot genoeg zijn, zodat het niet volledig in de mond van je baby past.
  2. De ‘gaten’ moeten voldoende groot zijn. Als de ‘gaten’ in een bijtspeeltje niet groot genoeg zijn, zou je kindje met zijn/haar vingertjes of handje gekneld kunnen raken en dat willen we niet. Knelling staat gelijk aan pijn en pijn moet vermeden worden.
  3. Er mogen geen scherpe hoeken of kanten aan zijn. Opnieuw: wij willen niet dat je kindje zich pijn kan doen. Je moet dus steeds nagaan of er ergens iets scherps is waaraan je kindje zich kan bezeren. Als dat zo is: weg ermee!
  4. Er mag geen koord zichtbaar zijn en/of los zitten. Als er koord los zit en/of zichtbaar is, dan is het koord wellicht niet hard genoeg aangetrokken. Dit zou als gevolg kunnen hebben dat de kralen kunnen loskomen of dat je kindje er met zijn/haar vingertje(s) kan blijven achter haken. Dit willen we uiteraard niet, want dat kan erg pijnlijk en zelfs gevaarlijk zijn.
  5. Er mogen geen verwijderbare onderdelen aan zitten. Alles aan het bijtspeeltje moet goed bevestigd zijn. Uiteraard hangt die houten ring niet vast, maar hij kan er ook niet af als de rest correct en stevig wordt gemaakt. Als je er iets kan afhalen, dan is het niet veilig voor je baby!

Heb je toch nog twijfels of vragen over de veilige vormgeving van een bijtspeeltje? Gebruik het niet en contacteer de producent. Hij/zij weet wat oké is en wat niet en kan je correct informeren. Zegt je buikgevoel na dit contact toch nog altijd dat er iets niet goed zit, laat het bijtspeeltje dan weg en koop een ander aan waarbij jij je wel goed voelt. Je buikgevoel is goed waard, mama! 💛

Liefdevolle groetjes
Sofie 😘

Pssssst… Wist je dat wij verschillende soorten bijtspeeltjes in ons assortiment hebben? Wij hebben bijtfiguren, bijtringen en speelballen! Ontdek ze snel allemaal in onze shop of klik hieronder op een afbeelding! Er staan trouwens ook nog toppertjes in aanbieding! 🤫

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *