6 dingen die jij moet weten over siliconen kralen

Siliconen kralen worden in bijna al onze handgemaakte producten gebruikt. Vaak zijn mensen hier niet erg mee bekend en onbekend is onbemind. Maar dat stopt hier! Als jij ‘siliconen’ hoort, denk je wellicht eerst aan de siliconen voegen rond je sanitair en niet aan kralen die aan babyaccessoires zitten… Dat is niet erg, deze blog is er om jouw te leren dat wij een compleet ander soort siliconen gebruiken. De siliconen die wij gebruiken zijn helemaal veilig! Daarom is het belangrijk om even zes weetjes te delen over de siliconen kralen die wij gebruiken.

1. Gekeurd voor de Europese markt

De kralen die wij gebruiken in onze producten, werden goedgekeurd voor de Europese markt en voldoen dus aan alle Europese eisen. Dat wil zeggen dat wij dus niet zomaar eender waar onze kralen kopen. Wij werken steeds met leveranciers die ons de juiste attesten kunnen voorleggen, zodat wij 100% zeker weten dat de kralen goedgekeurd zijn voor de Europese markt.

2. Natuurproduct

Onze kralen zijn een natuurproduct! Klinkt raar, want bij siliconen kralen denk je niet meteen aan de natuur, maar toch is het zo. De siliconen ontstaan door een verbinding van silicium- en zuurstofatomen. Het heeft absoluut niets te maken met de siliconen die je gebruikt in de badkamer of keuken om iets af te kitten. 😉

3. Voedselveilig, niet giftig

Als je weet hoe onze kralen gemaakt worden én dat ze gekeurd werden voor de Europese markt, dan wil dat zeggen dat je er zeker van mag zijn dat deze 100% voedselveilig zijn en dus niet giftig. Dit houdt in dat ze vrij zijn van chemische stoffen zoals plastic (PVC en BPA), lood en weekmakers (Ftalaat).

4. Geur- en smaakloos

Onze kralen worden niet behandeld met geur- of smaakstoffen om ze aantrekkelijker te maken. Ze zijn dus volledig geur- en smaakloos. Wat dat betreft zijn ze dus ook geschikt voor kindjes met voedselallergieën.

5. Niet poreus, dus geen bacteriën

Door hun gladde oppervlakte kunnen er geen bacteriën hechten aan de kralen. Het kan dus geen kwaad om je kleintje er lang op te laten sabbelen of bijten. Uiteraard is het niet de bedoeling dat creaties worden doorgegeven van kindje naar kindje. Bovendien is het ook nog altijd van belang dat je de creaties zelf steeds goed onderhoudt. Hoe je dit doet staat op het kaartje met de gebruiksvoorschriften dat je meekrijgt bij elke creatie die je koopt, maar je vindt die ook op onze webshop bij de afzonderlijke producten.

6. Recycleerbaar en duurzaam

Doordat onze kralen geen chemische stoffen bevatten, zijn ze ook makkelijk recycleerbaar. Bovendien zijn ze erg duurzaam, want mits het correcte gebruik en onderhoud kunnen ze enorm lang meegaan. We verwijzen hier opnieuw graag naar de gebruiksvoorschriften die je krijgt bij je aankoop maar die je ook op de webshop kan vinden.

Zo zie je maar, onze kralen zijn niet zomaar kralen, het zijn stuk voor stuk pareltjes die wij met veel liefde verwerken tot allerlei mooie creaties, speciaal voor jou!

Liefdevolle groetjes
Sofie

3 Antwoorden op “6 dingen die jij moet weten over siliconen kralen”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *