3 tips om vol vertrouwen een bijtspeeltje te kopen.

Als je een doos cornflakes koopt in de winkel, vertrouw je er op dat die cornflakes eetbaar is. Je stelt je daar geen vragen bij, want je vertrouwt de winkel én de fabrikant. Datzelfde vertrouwen moet er ook zijn als je een bijtspeeltje koopt voor je baby, want je wil enkel het beste voor je baby. Daarom deel ik 3 tips zodat jij vol vertrouwen een bijtspeeltje kan kopen.

1. Let op de vormgeving

Elk bijtspeeltje moet zo gemaakt zijn dat het niet kan ingeslikt worden, dat er geen verstikkingsgevaar is en dat je baby zich er op geen enkele manier pijn aan kan doen.

Wist je dat wij een cursus volgden om veilige bijtspeeltjes te maken? Dat maakt dat wij dus ook kunnen experimenteren en variëren in de vormen ervan, want wij weten wat veilig is.

2. Controleer de materialen

De siliconen kralen moeten vrij zijn van ftalaten, BPA, PVC en lood. Meer over de siliconen kralen kan je hier lezen.

Uiteraard hoef jij die materialen niet te kennen en te controleren. Je kan wel de producent bevragen om na te gaan of hij/zij materialenkennis heeft. Je merkt het snel genoeg als iemand maar wat ‘uit zijn nek kletst’.

Wist je dat wij enkel samenwerken met gecertificeerde leveranciers van siliconen kralen? Daarnaast werken we enkel met beukenhout. Andere materialen (zoals acryl of plastic) gebruiken wij nooit voor onze babyproducten, want die zijn niet (altijd) voedselveilig.

3. Lees de gebruiksvoorschriften

Ik weet het, de bijsluiter van een medicijn lees je ook niet (altijd), maar eigenlijk bevat die heel wat nuttige info. Dat is met de gebruiksvoorschriften van een bijtspeeltje net hetzelfde. Alles wat erop staat, lijkt vaak logisch, maar dat is het niet altijd… Lezen dus!

Trouwens, een bijtspeeltje is speelgoed! Dat wil zeggen dat het een CE-label (aan het speeltje zelf) moet krijgen alsook een uniek nummer (op de gebruiksvoorschriften). Het unieke nummer zorgt voor de traceerbaarheid (voor wanneer er ooit toch iets mis zou zijn met de materialen).

Wist je dat wij zelf een systeem hebben ontwikkeld zodat wij weten welk speeltje naar welke klant gaat? Houd er wel rekening mee dat anderen dit waarschijnlijk niet doen, wat ook niet moet…

Heb je toch nog twijfels over je aankoop? Koop het dan (voorlopig) niet en informeer je eerst grondig, want we weten allebei dat je enkel het beste wil voor je baby! 💛

Liefdevolle groetjes
Sofie 😘

Pssssst… Mocht je baby nood hebben aan een veilig bijtspeeltje, kijk dan zeker hier eens.
Vergeet zeker niet onze aanbiedingen te bekijken, daar staan er nog heel wat aan mooie prijsjes! 🤫

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *